Amsterdam Centre for Inequality Studies (AMCIS)

Onderwijs, Echtscheiding, Elites en de Publieke Zaak

Herdenkingssymposium over het werk van Jaap Dronkers

08Sept2017 09.30 - 17.00

Symposium

Op 30 maart 2016 overleed hoogleraar Sociologie Jaap Dronkers. Op vrijdag 8 september organiseert AMCIS een speciaal herdenkingssymposium in de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Hierin wordt zowel ruimte gemaakt voor een inhoudelijk programma rondom de drie centrale thema’s in het werk van Jaap Dronkers - onderwijsongelijkheid, echtscheiding, en elites - als voor persoonlijke reflecties.

Jaap Dronkers was van 1990 tot 2001 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, eerst als hoogleraar onderwijskunde (1990-1999), daarna als decaan van de faculteit Onderwijswetenschappen en Pedagogiek (1994-1998) en hoogleraar sociologie en voorzitter van de afdeling Sociologie en Antropologie (1999-2001). Na een hoogleraarschap aan het European University Institute (2001-2009) keerde hij terug naar Nederland als honorair hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Jaap Dronkers was tevens associate fellow van het Amsterdam Centre for Inequality Studies (AMCIS) van de Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de UvA. Hij kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Turku (Finland), en was erelid van de Nederlandse Sociologische Vereniging.

Herdenkingssymposium

Op vrijdag 8 september organiseert AMCIS het speciale Herdenkingssymposium Onderwijs, Echtscheiding, Elites en de Publieke Zaak. Aan de hand van deze drie kernthema’s uit zijn werk wordt actueel werk gepresenteerd van collega’s, en stilgestaan bij de verdiensten van Dronkers. Het symposium, bestaande uit een inhoudelijk programma en persoonlijke reflecties, vindt de hele dag plaats in De Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek in Amsterdam.

Wilt u aanwezig zijn? Meldt u zich dan voor maandag 14 augustus 2017 aan, middels onderstaand formulier.

  • Universiteitsbibliotheek

    Singel 425 | 1012 WP Amsterdam
    +31 (0)20 525 2301

    Go to detailpage

Meer details over het programma, de sprekers en de definitieve tijden worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Published by  AISSR