For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl

Andrea Forster (sociologie) heeft met haar masterscriptie ‘A vocational decline?’ de SER-Scriptieprijs 2016 gewonnen. Haar scriptie scoort het hoogst op de criteria originaliteit, beleidsrelevantie, analytisch niveau en leesbaarheid. Zij krijgt 2000 euro en mag een dagje meelopen met de voorzitter van de SER.

Andrea Forster ontvangt de SER scriptieprijs

Studies in het beroepsonderwijs zijn niet heel veel meer beroepsgericht dan studies in het algemeen onderwijs. Zo blijkt de studie geneeskunde aan de universiteit net zo beroepsgericht als bijvoorbeeld de mbo-opleidingen voor automonteurs of loodgieters. Dat is een van de conclusies van de scriptie van Andrea Forster.

Andrea geeft een boeiende verdieping van de bestaande benadering van de beroepsgerichtheid van opleidingen en van opleidingsvoordelen in relatie tot de arbeidsmarkt. Dat levert nieuw inzicht op dat een waardevolle onderbouwing is voor voorstanders van beroepsonderwijs en praktijkleren: algemeen vormend onderwijs is niet per se beter voor je arbeidsmarktpositie op de langere termijn. 

Andrea Forster is momenteel PhD student bij de afdeling sociologie, AISSR programmagroep Institutions, Inequalities and Life courses (IIL). 

Ms A.G. (Andrea) Forster

Profielpagina Andrea Forster

Scriptie 'A vocational decline?' downloaden (PDF, 740 kB)

Volledig persbericht SER